Serwis AGD MIŚ Katowice - naprawa pralek, lodówek, zmywarek - Pralka ardo ae833 nie pierze - Forum serwisu AGD

SERWIS AGD "MIŚ" - ZADZWOŃ   ☎ 789 451 542  

× Dział dla wszystkich którzy lubią sami naprawiać swój sprzęt AGD bez wzywania serwisu. Potrzebujesz sugestii naprowadzenia z zepsutym sprzętem AGD, opisz usterkę, diagnozę, podaj model a nasi serwisanci na pewno pomogą radą !

Pralka ardo ae833 nie pierze

8 lata 2 miesiąc temu #52 przez odin1
witam,
pralka do tej pory prała bez problemu. niedawno przestawaly dzialac po koleii różne programy, jak do bawełny, pranie delikatne. Na innych programach pralka prała jeszcze kilkanaście razy.

Ostatnio w ogóle nie pierze. Po starcie programu napuszczana jest woda do bebna, pralka obraca bębnem i grzeje wodę ale po kilku minutach przestaje prać, wypuszcza wodę i sygnalizuje koniec programu. Czasem przed tym faktem widać szybkie mrugniecie kontrolkami pralki.

modul pralki wydaje siĘ mieć sprawne ścieżki (obejrzane i sprawdzone miernikiem), żaden element nie wygląda na przepalony ani też złączki tego modułu. wymieniłem triak bt134/600 (wg tej strony: www.elektroda.pl/rtvforum/topic2234758.html#10611427 ) i pralka zaczęła działać ale po kilku praniach znowu przestala i ma te same objawy.

odkręciłem też panel i sprawdziłem ścieżki, wszystko wydaje się być w porządku.

Co może być przyczyną tego zachowania? Przeszukałem elektrodę ale zbyt dużo nie znalazłem.

pozdrawiam

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.

8 lata 2 miesiąc temu #53 przez Majster
Witam
Z tego co piszesz to może być faktycznie uszkodzony moduł ale dobrzy było by sprawdzić resztę podzespołów takich jak silnik pralki grzałkę elektrozawory ale stawiałbym raczej na moduł
The following user(s) said Thank You: administrator

Proszę Zaloguj , aby dołączyć do konwersacji.